tirsdag 1. mai 2007

Skeptiske nordmenn og muslimer

Flere nordmenn er blitt skeptiske til muslimer står det å lese på tekst-tv. Ja ha ja! Da skal man uten videre gå ut fra at det er såkalte etniske norske nordmenn man har i tankene og ikke nordmenn som er blitt norske statsborgere i løpet av livet sitt eller nordmenn som selv om de er født her ikke ser ut som om de er født her osv. Og hva med denne skepsisen? Hva er det med muslimer som gjør de ”norske nordmennene” skeptiske? Hva er det som skal være underforstått her? I tillegg skal vi som leser dette også umiddelbart legge i ordet muslim, en araber som er innvandret til Norge (ingen gode nordmenn er muslimer, nei, huffa meg da!)
For vi kan da utmerket godt ha norske muslimer som er både født norsk og kan regne ætten tilbake mange hundreår her i landet, kan vi ikke det folkens? Vi kan også ha muslimer som er norske, men er født i Sverige og senere tatt norsk statsborgerskap. I Indonesia er 86% av innbyggerne muslimer. De er indonesere. USA har muslimsk befolkning! Og alle muslimske kvinner bruker ikke hijab – og da blir det så vanskelig å se hvem som er muslimer, søren heller!

Det er integrerings- og mangfoldsdirektoratet som forteller at nordmenn er blitt mer skeptiske til muslimer i Integreringsbarometeret 2006 i følge TV2. Les Nettavisen.

Hva ønsker man å oppnå med slike overskrifter? Hvor er det man ønsker å styre oss hen? Eller prøver man å nøre opp ilden? Hisse? Muslimer, det er fa’lig, det!
Er det gjort tilsvarende undersøkelser om nordmenns skepsis til Indremisjonen? Levende Ord? Jøder? Kvekere? Hinduer? Jeg bare spør.

Vil det komme oppfølgere med positiv vinkling? Om hva som faktisk fungerer? Vil det bli opprettet kurs for norske nordmenn slik at de kan kvitte seg med sin fremmedangst og islamfrykt? (Det er da merkelig, mengder av nordmenn reiser til Egypt, Dubai, Marokko osv på ferie… Tar man ikke noe lærdom med seg hjem? Eller er det bare fordi det er så typisk norsk å være god at vi dermed også har "rett"?

Men jeg skal lese Integreringsbarometeret, ja! Det finner vi vel her, i morgen: Integrerings- og mangfoldsdirektoratet

2 kommentarer:

Nomaden sa...

Ja, det er greit at folk har noe å være skeptiske til!

Unknown sa...

Bravo! :) Well put! *klapp-klapp*