søndag 22. april 2007

Køer og umælende folk

Hvorfor står vi i lange køer på Rimi, Rema, Kiwi eller hvor det nå er? Hvorfor finner vi oss i at butikken ikke har flere folk i kassene? Og hvorfor i all verden står Ola og Kari Nordmann tålmodig som sauer og lam og venter i kø?


(Lånt fra http://no.wikipedia.org/wiki/Sau)

Hvorfor er det ingen som sier til kassamennesket at de må ”plinge” etter flere kassamennesker? Hvorfor ser ikke kassamennesket dette selv? Er det fordi kassamennesket da har en smule makt og tenker at der skal jammen disse typene få stå pent og vente – jeg bare later som jeg er veldig travelt opptatt med denne kunden – og jeg er ikke tilsnakkendes…. Er det fordi vi plutselig skal være så høflige og vise at vi har køkultur (noe som vi ellers mangler!) Eller er man en smule engstelig for å heve røsten sin et eller annet sted i køen og be om flere til å betjene kassene?

Man skulle bare sette fra seg handlekurven eller handlevognen og gå sin vei. Gå et annet sted hvor de setter pris på kundene sine. Setter så stor pris på oss at vi kan komme oss ut av butikken igjen, for egentlig vil vi ikke være der. Egentlig er det kjedelig å handle og det er enda mer kjedelig å bli stående i kø for å betale! Men vi står der. Leser forsiden avVG som står i stativet. Og vi står der. Og ikke en kjeft sier noe!

Jeg skal bekjenne at noen ganger har jeg gjort det. Sagt i fra. Noen ganger har det hjulpet, andre ganger blir jeg sett på som om jeg kom fra et fremmed land og ikke kjente til skikk og bruk i dette. For her er skikken også slik at i køer er vi tause.

En bekjennelse til: Jeg har satt fra meg handlevogna på Ikea og gått. Jeg ble så oppgitt over køene at jeg bare gikk. Jeg trengte jo ikke det jeg ønsket å kjøpe. Jeg mener, jeg ville jo ikke ta min død av ikke å kjøpe det.

1 kommentar:

atle sa...

Et godt poeng! Men det som forundrer MEG mest, er at jeg ALLTID, uten unntak velger feil kø når jeg skal forsøke å blinke ut hvilken kassakø jeg skal stille meg i for å betale, og havner i den desidert treigeste køen, eller bak en kjerring som skal betale med femtiøringer, som plutselig husker på noe hun har glemt å kjøpe, eller liknende.
Må være noe med karmaen....:)